1. Hoe lang werk je al bij NN en wat is jouw functie?

Ik werk al vijfeneenhalf jaar met veel plezier bij NN (voorheen Delta Lloyd) als letselschadebehandelaar in het licht letsel team (stroom 1) van het Letsel Service Centrum (LSC). In ons team behandelen we de lichtere letselschades waarbij slachtoffers binnen één jaar herstellen van hun lichamelijke klachten als gevolg van het ongeval.

2. Wat vind jij het allerleukst aan je werk?

Meerdere dingen. Mijn werk is erg afwisselend en dynamisch waardoor ik ondanks mijn jarenlange ervaring nog steeds nieuwe dingen leer. Geen dossier is hetzelfde dus hapklare oplossingen bij het regelen van een schade zijn er niet. Je moet naast de beoordeling van de dekking en aansprakelijkheid veelvuldig onderhandelen met belangenbehartigers. Daarom is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, in oplossingen denkt en communicatief vaardig. En dat vind ik een leuke uitdaging. Verder haal ik veel voldoening uit de telefonische gesprekken met slachtoffers, die allemaal een eigen verhaal hebben, en het naar tevredenheid afwikkelen van hun letselschade. Het tonen van empathie is hierbij van essentieel belang.

3. Wat is volgens jou de grootste uitdaging in je functie?

In ons team behandelen we meer dan de helft van de nieuwe letselschades binnen het LSC en moeten we deze zo goed en voortvarend mogelijk regelen, zonder daarbij de belangen van alle partijen en NN uit het oog te verliezen. En dat is en blijft een uitdaging die met de toename van het aantal ongevallen en de groeiende claimcultuur, steeds groter wordt. Je moet je als behandelaar en als team continu blijven afvragen hoe je zo efficiënt mogelijk kunt werken om ervoor te zorgen dat er geen grote achterstanden ontstaan en schades conform de geldende gedragsregels worden afgewikkeld.

4. Hoe is de sfeer binnen de afdeling?

De sfeer binnen onze afdeling (LSC) en in ons team is heel goed en informeel. Wij zijn als stroom 1 team heel hecht, flexibel en werken goed samen. Mijn hardwerkende collega’s zijn aardig, gezellig en erg betrokken. Iedereen is bereid elkaar te helpen waar dat nodig is. Ik ben erg trots op ons team en heel blij dat ik hier deel van uit mag maken.

5. Wanneer was het laatste teamuitje en wat hebben jullie gedaan?

Dat was op 19 juli jl. We zijn met zijn allen uit eten geweest bij restaurant Luden in Amsterdam. Daarna hebben we een escape spel gedaan in een mobiele Escape Room in Amsterdam. De ruimte stelde een schip voor en we hadden als opvarenden één uur de tijd om iedereen veilig naar de haven te brengen d.m.v. het oplossen van raadsels. We werden hiervoor in twee groepen verdeeld, dus een goede samenwerking was de sleutel. Het was een leuke en gezellige ervaring.