Wat doet een Productowner eigenlijk bij NN?

Mijn rol is erg divers. Aangezien ik als Productowner Mijn NN Zakelijk veel samenwerk met Pensioen, pendel ik regelmatig heen en weer tussen kantoor Den Haag (standplaats) en Rotterdam. Juist dit zorgt voor contact met veel verschillende collega’s en daarom voor een aparte dynamiek. Mijn werk varieert van overleggen over de implementatie tot aan het bedenken van productuitbreidingen (features) voor Mijn NN Zakelijk. Deze features bedenk je natuurlijk niet alleen, maar met de Productmanagers van de producten die op de Portal aangesloten zijn. Wanneer de wensen voor nieuwe features duidelijk zijn, is het aan mij om samen met IT en de andere Productowners te zorgen voor een prioritering voor het aanstaande kwartaal. Dit is zomaar een greep uit een paar werkzaamheden.

Kun je bij NN flexibel werken (locaties/werktijden)?

Ja, heel erg flexibel. Veel collega’s kiezen er voor om een dag thuis te werken en ook werktijden kunnen flexibel ingevuld worden. Zelf werk ik niet vaak thuis, omdat ik juist vind dat je snel kan schakelen met collega’s op kantoor. De drempel om iemand te benaderen is er dan niet en het is vaak prettig om met iemand rechtstreeks zaken af te stemmen.

Hoe is de sfeer binnen je team?

Goed. Er wordt in mijn team hard gewerkt zonder dat privézaken en humor vergeten worden. De manager van het team speelt daar ook een grote rol in en vindt het ook belangrijk dat er teamlunches en -borrels zijn.

Wat zie jij als de grootste uitdaging in je functie?

De afstemming tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. In mijn geval zijn dat Pensioen en Inkomen Collectief. Hoe zorg je ervoor dat verschillende collega’s met verschillende belangen samenwerken aan één NN. De klant ziet namelijk één logo en verwacht een eenduidige benadering. Een lastige klus, maar wel één waar ik veel energie van krijg.

Welke doorgroeimogelijkheden zijn er binnen NN?

Die zijn er genoeg. Ik zit sinds februari 2016 bij NN en in deze vier jaar ben ik inmiddels bezig met mijn vierde rol. Ooit begonnen in de commerciële binnendienst van Pensioen en via een strategieproject daar de overstap naar projectleider bij Inkomen Collectief gemaakt. Toen dat project afgelopen in december 2019 was afgelopen, kwam er een kans om mij als Productowner te bewijzen. Moraal van het verhaal, NN biedt voldoende kansen in allerlei verschillende richtingen.