1. Waarom ben je zelf bij NN aan de slag gegaan?

Werken bij NN en bij Risk Integration & Control betekent dat je de vrijheid krijgt om nieuwe dingen te proberen. Dit is was voor mij een belangrijke reden om bij NN te gaan werken. In de praktijk betekent dit dat je nieuwe methodes kan testen en bij succes de mogelijkheid hebt deze te implementeren. Hoe je werk eruit ziet is dan ook tot op zekere hoogte afhankelijk van je eigen input en pro-activiteit.

2. Wat vind jij het allerleukst aan je werk?

Het leukste aan het werk is de samenwerking met de experts van de verschillende risico afdelingen. Omdat Risk Integration & Control rapporteert en adviseert over het risicoprofiel van de gehele bank, zie je alle risicotypes van dichtbij. Aan de ene kant ontwikkel je jezelf hierdoor dus breed, terwijl je aan de andere kant ook veel gedetailleerde kennis over de risicogebieden opdoet. Dit laatste doe je vooral in specifieke projecten waar je nauw samenwerkt met onder andere de Credit -, Market -, en Operational Risk afdelingen maar ook bijvoorbeeld met de Product Management afdelingen van de waardeketens Hypotheken en Sparen. Hierdoor wordt je bijvoorbeeld steeds beter in het kwantificeren van bijvoorbeeld de impact die verschillend macro-economische scenario’s op de bank als geheel hebben en draag je echt bij aan het succes van de bank.

3. Hoe is de cultuur bij NN?

De cultuur binnen de risk afdelingen is informeel en wordt gekenmerkt door weinig hiërarchie. Je werkt hierdoor samen met (senior) analisten maar ook met afdelingshoofden. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkelingen. Je hebt de vrijheid om je eigen doelen te stellen en het pad naar die doelen vorm te geven.

4. Wat mag een nieuwe collega van jou verwachten?

We zijn open, zijn sociaal en zijn geïnteresseerd in elkaar. Prestaties en doelen behalen zijn belangrijk, maar presteren gaat alleen maar in een team dat op elkaar kan vertrouwen. Verwacht dat we elkaar helpen en scherp houden om te komen tot een maximaal resultaat. We delen onze interesses en kijken met een open blik naar de wereld. Hierdoor leren we telkens weer van elkaar en worden we hechter als team.

5. Wat is volgens jou de grootste uitdaging in de functie?

Als nieuwe medewerker krijg je te maken met een enorme hoeveelheid aan informatie die je snel moet zien te verwerken. Zeker in het begin kan het dan lastig zijn om het overzicht te behouden. Je collega’s zullen je hierbij helpen, maar een groot deel van de informatie zul je zelfstandig moeten verwerken. Daarnaast is het goed om op de hoogte te komen van de bestaande processen. Er bestaat veel interactie tussen de deelgebieden waar we werken. Wanneer er bijvoorbeeld nieuwe wetgeving (aan)komt, moet je die kunnen interpreteren en vervolgstappen kunnen bepalen en deze uitzetten bij de afdelingen. Om succesvol te opereren bij RI&C moet je kunnen letten op de details, zonder het grote plaatje uit het oog te verliezen. Deze eis maakt het werk dan ook meteen uitdagend en leuk, want je krijgt een goed begrip van de operaties binnen de bank.