Waarom ben je zelf bij Nationale-Nederlanden aan de slag gegaan?
Sanne: “Na 6 jaar bij Transavia als content specialist gewerkt te hebben, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Eerlijk is eerlijk: die heb ik bij Nationale-Nederlanden zeker gevonden. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en er zijn genoeg punten waarop we nog veel kunnen verbeteren. Daarnaast is Nationale-Nederlanden een mooie naam en goede werkgever. Zo is er een gezonde balans tussen mijn werk en privéleven. Erg fijn als moeder van een jong gezin.”

Wat is volgens jou de grootste uitdaging in de functie?
Ruben: “Er zijn genoeg uitdagingen, maar voor mij zit het vooral in het zien van kansen en het kunnen benoemen van het laaghangend fruit. Hierbij moet je prioriteiten stellen en flexibel kunnen zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je weet hoe je met stakeholders om moet gaan en vooral hoe je ze op één lijn kunt krijgen. Alleen dan kun je grootste uitdaging aangaan: de verbetervoorstellen ook daadwerkelijk doorvoeren.

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
Sanne: “Dat is een beetje afhankelijk van de dag. Ik werk 1 dag per week thuis, zodat ik lekker door kan werken. Op dinsdag en donderdag zijn de drukste dagen van de week op kantoor. Dan hebben we een aantal meetings volgens de Agile-methodiek, zoals de stand-ups, planningssessie, demo of onze teammeeting.”

Hoe is de sfeer binnen de afdeling?
Ruben: “We werken met een multidisciplinair team, dat onder andere bestaat uit product managers, marketeers en natuurlijk een product owner en scrum master. Er heerst een erg goede sfeer; iedereen werkt hard en is altijd bereid om elkaar waar nodig te helpen. De cultuur is open en informeel, zowel binnen het team als daarbuiten.”

Waar ben je afgelopen jaar op vakantie geweest en wat is volgens jou de beste manier van vakantie nemen?
Sanne: “Ik ben vorig jaar in de winter een maand naar Nieuw-Zeeland geweest; een bestemming die al een tijdje op onze bucketlist stond. We zijn het hele land doorgetrokken en hebben geprobeerd zoveel mogelijk te zien en doen. De hele dag op het strand liggen is niks voor mij. En als ik op vakantie ga, dan gaat mijn werktelefoon uit: vakantie is vakantie!”