Vraag 1 (Dewi Meekes): Wat vind jij het allerleukst aan je werk?

IRM geeft je de mogelijkheid om het volledige speelveld van de Bank te bespelen. Van Hypotheken tot Treasury en van Sparen tot Machine Learning, Risk en Security zijn vrijwel altijd een belangrijk onderdeel van de processen. Hierdoor is je werk geen dag hetzelfde en wordt er van je verwacht op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.

Als IRM’er weet je wat er speelt binnen de hele bank. Je schakelt met veel verschillende mensen van alle niveaus om information risk management in goede banen te leiden. Bij alle nieuwe projecten en ontwikkelingen word je aangehaakt en adviseer je over de balans tussen IT security en (andere) business belangen. Dit bij elkaar resulteert in gevarieerd werk en grote verantwoordelijkheid.

 

Vraag 2 (Rob Berends): Wat is volgens jou de grootste uitdaging in de functie?

Onze business gaat volle kracht vooruit en risico’s dienen tijdig geïdentificeerd te worden zodat de juiste acties genomen kunnen worden. De grootste uitdaging is om in een korte periode goede risico analyses te maken en hier in overleg met de business en IT-afdelingen de juiste maatregelen op te nemen of bijvoorbeeld het risico te accepteren. Je moet hiervoor in staat zijn om systemen en processen snel te doorgronden zodat er een goed advies uitgebracht kan worden.

 

Vraag 3 (Gertjan Geusebroek): Wat is voor jou de meest inspirerende werkplek?

Binnen IRM wordt je door alle ontwikkelingen uitgedaagd om jezelf constant nieuwe technologieën en toepassingen aan te leren. Doordat je ook vaak met specialisten om de tafel zit, kun je die kennis ook direct gebruiken en leer je deze sneller te doorgronden.